Media Wat Boer en Burger rond Kerst 2017 bezig houdt

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12937
  • 197
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 22 december 2017

Wat Boer en Burger rond Kerst 2017 bezig houdt

Merijntje uit Halsteren liep in het Luilekkerland van een Albert Heijn filiaal en vergaapte zich aan alle lekker dingen die er zo rond de Kerstdagen te koop zijn. Hij bewoog zich voorzichtig met zijn boodschappenkarretje tussen de mensen en moest even wachten achter een echtpaar met een bijna volle kar. De man sjokte braaf achter zijn vrouw en riep op een zeker moment in getergde vertwijfeling ”Ik zal blij zijn wanneer al die dagen weer voorbij zijn”

Merijntje moest er om lachen want dit was toch wel een gek contrast. Lopend tussen al dat lekkers dat ooit in de basis allemaal afkomstig was van boeren en tuinders over de gehele wereld, een boze man te horen die het allemaal vreselijk vindt. Zijn vrouw hoorde zijn opmerking niet eens want in haar blik gloeide het vuur van de bereddering van het Kerstfeest dat voor de boeg lag. Merijntje geniet van alles wat er in die supermarkten te koop is. Hij heeft ooit het geluk gehad een tijdje te mogen leven in een land waar er schaarste was aan welke vorm van luxe dan ook.

Doch, er zijn ernstigere dingen waar Merijntje mee bezig was zoals de rel om de beelden die in de pers verschenen over gekwelde en dode kippen bij kippenboeren die een diervriendelijk systeem hebben. Lieden die zich hebben aangesloten bij een clubje genaamd “Ongehoord” hebben stiekem gefilmd in leghennenstallen en daar de zaken zo gemanipuleerd dat het lijkt alsof er misstanden zijn te vinden. Die misstanden zijn uit de duim gezogen en aan de “wishfull thinking” ontsproten maar dat ze brutaal inbreken in een leghennenstal is echt ongehoord en dient juridisch bestraft te worden. Merijntje denkt aan een forse taakstraf op een legkippenbedrijf.

Dan is er nog de wil van de brede sector die met dierlijke mest te maken heeft om een “keurmerk” in te voeren om dan daarmee mestfraude te voorkomen. Mooi streven denkt Merijntje maar wat zal het effect zijn. Velen hebben een rijbewijs en ze weten allemaal dat je niet moet “appen” of bellen in een rijdende auto. Toch gebeurt er en zo zal het ook wel gaan met de rotte appels in de kist van het mestkeurmerk.

Merijntje trekt zijn neus niet op voor alle leuke dingen rondom het Kerstgebeuren en is van plan er met volle teugen van te genieten. Echt genieten dus en niet zomaar alles van je af laten glijden.Zodanig “beleven” dat het ook in je herinneringen blijft bekleven want dan zijn die dagen niet “zomaar” voorbijgegaan...

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010