Media Vrijgezelle boer mag tegenwoordig niemand meer knuffelen

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=13311
  • 70
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 4 september 2020

Knuffelen is een verboden bezigheid voor boer burger en buitenlui

Merijntje uit Halsteren mag zich tot op heden gelukkig prijzen met het feit dat hij in zijn omgeving of kennissenkring nog niemand kent die besmet is of is geweest met het coronavirus. Hij hoopt dat dit zo mag blijven maar je weet nooit wanneer de boze beer uit het bos komt.

Oppassen is wel geboden en dus een beetje afstand houden is de boodschap. In schril contrast staat daarbij het gedrag van onze minister van Justitie de heer Grapperhaus. Hij werd betrapt en als hoge boom had hij kunnen weten dat die veel wind vangen. Als we echter allemaal heel eerlijk zijn dan hebben we vrijwel allemaal een beetje boter op het hoofd. Maar ja, zoals premier Rutte ook al zei, we zijn ook ‘maar”mensen Merijntje vreest dat er veel eenzaamheid heerst onder de alleenstaanden want wie hebben zij om eens mee te knuffelen? Misschien dat ze een huisdier hebben waar ze hun affectie op kunnen uitstorten. Aaien en knuffelen, het lijken simpele dingen maar wanneer je het officieel met “vreemden”niet meer mag dan komt dat wel hard aan.

Merijntje zou Merijntje niet zijn als hij bij deze materie denkt aan de vrijgezellen boeren en boerinnen, jong of oud, die met niemand mogen knuffelen. Ook in de agrarische sector is veel veranderd. Knuffelen met je werkpaarden of je koeien komt bijna niet meer voor want men ploegt met een trekker en melkt met een robot o machine. Merijntje vraagt zich af hoe lang deze misère nog voort zal duren. Straks met de jaarwisseling wanneer per traditie veel gekust of gezoen wordt zal dat met deze jaarwisseling mogelijk niet aan de orde zijn. Of toch maar doen……..en denken “God zegene de Greep”

Categorieën: Koeien, Algemeen, Paarden, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010