Media Van boer wordt veel geduld gevraagd

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12824
  • 51
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 24 maart 2017

Van boeren wordt veel geduld gevraagd

Merijntje uit Halsteren is blij met het voorjaarsweer. Een oostenwindje en veel zonneschijn die de akkers snel doet opdrogen zodat de akkerbouwers een goed zaai- of pootbed kunnen maken. Maar in het voorjaar wordt er veel geduld gevraagd van de akkerbouwer want te vroeg in het land beginnen kan veel verknoeien. Wanneer de grond eenmaal is verpest omdat je te vroeg bent begonnen dan zal het gewas daar slecht willen groeien.

Merijntje heeft zelf ooit een dure les daarvoor moeten betalen toen hij te vroeg begon om een zaaibed te maken voor een gewas conservenerwten, Hij moest er toen met schaamrood op de kaken een heel groeiseizoen naar kijken. Hij voelde de verwijten van zijn vader die hem vooraf had gewaarschuwd dat de grond nog niet “bekwaam” was. Merijntje denkt dat we ook veel geduld zullen moeten hebben bij de vorming van een regering. Veel belangen zullen op tafel komen en voor alle betrokken partijen zal er wat leuks bij moeten zijn anders kunnen ze niet meedoen vanwege verwijten van de achterban.

Merijntje heeft vernomen dat de landbouworganisaties de wens hebben geuit om weer een “ministerie van Landbouw” in het leven te roepen want op die manier zouden de belangen van de Nederlandse voedselvoorziening het best zijn gebaat. Merijntje denkt dat het heel logisch zou zijn want we hebben tenslotte ook een “ministerie van Defensie”. Wat is er nu belangrijker??? Een leger heeft wapens nodig maar ze kunnen niet vechten met een lege maag.

Merijntje is benieuw wat er van die wens omtrent een ministerie van Landbouw terecht zal komen want hij vreest dat de macht van het getal ook een rol zal spelen. Maar ze moeten daar in Den Haag wel bedenken dat er niet zoveel boeren en tuinders meer zijn maar dat ze met zijn allen in 2016 wel goed zijn geweest voor 94 miljard euro export.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010