Media Toekomst Zaaien in de praktijk op De Kromme Lepel

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=11439
  • 862
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 28 oktober 2013

Toekomst Zaaien in de praktijk in Lepelstraat
We gingen een kijkje nemen bij het "Toekomst Zaaien" evenement op het bio dynamische tuinbouwbedrijf "De Kromme Lepel" van Peet en Elza de Krom. Het was een stormachtige middag en buien dreigden met de regelmaat van de klok maar uiteindelijk viel het allemaal erg mee. Toch waren er heel wat mensen die zich niet lieten af schrikken door dit weer en waren gekomen om deel te nemen aan dit zaai gebeuren.
Daarmee wil men de aandacht vestigen op het pure niet gemanipuleerde vermeerderingszaad. Zaad dat de teler scheidt van de normale oogst om het voor een volgend seizoen weer op de eigen akker in te kunnen zaaien. Tevens werd de aandacht er op gevestigd wat de oerervaring is van het `voelen` van de zaadkorrels en het dan daarna breedwerpig uit te strooien om het daarna in te werken in de aarde en vervolgens te wachten op de kieming, de groeiontwikkeling en uiteindelijk de oogst. Peet de Krom gaf eerst een instructie aan de deelnemers hoe men het beste breedwerpig kan zaaien en gelijkertijd in een goede cadans kan lopen.
Om dat voor iedereen goed verstaanbaar te maken werd dit onderdeel aangenaam beschut in een van de kassen afgewerkt. Maar daarna werd het echt ernst en ging men naar buiten naar de akkertjes om daar het geleerde in de praktijk te brengen. Iedereen was enthousiast en genoot van het gebeuren. Men beseft dat met deze handeling de kiem werd gelegd voor het dagelijkse brood.

Categorieën: Algemeen, Platteland, Tuinbouw, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010