Media Slimme boer zoekt probeervrouw

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=11531
  • 1281
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 26 januari 2014

Slimme boer zoekt probeervrouw
 
Merijntje verbaast zich nog steeds over het feit dat iedere zondagavond meer dan 3 miljoen Nederlanders kijken naar het programma "Boer zoekt vrouw". Qua kijkcijfers een absolute topper. Dat wat de kijker ziet is netjes voorgeprogrammeerd en slim uitgekiend. De kijker vergeet dat er achter hetgeen hij ziet altijd een camera en een geluidstechnicus staan. Ook al lijkt het alsof ze alleen in de stal tussen de koeien of kippen staan dat is slechts schijn want de opnames met alles wat daarbij hoort is in vol bedrijf en wordt geraffineerd gemanipuleerd. Merijntje begint het gegeven een beetje saai en voorspelbaar worden. Het zou veel interessanter worden wanneer zo'n boer niet 1 maar 2 vrouwen zou mogen beoordelen. Uitproberen zou je kunnen zeggen. Een probeervrouw of een paar probeervrouwen uittesten zoals hij ook zijn nieuwe trekker eerst wil testen alvorens tot de daad over te gaan. Zo'n gegeven zal ongetwijfeld de kijkcijfers nog verder opstuwen want het volk wil sensatie..
 
Merijntje vraagt zich af of we als boeren blij moeten zijn met die aandacht voor boeren en hun bedrijven. Je loopt ook het gevaar dat er karikaturen tussen zitten die zoveel aandacht krijgen dat het lijkt alsof dat de representatieve boeren zijn waar we het mee moeten doen. Waarom heeft de KRO het oog laten vallen op boeren en niet op schippers of vissers of timmermannen? Aanvankelijk kon Merijntje nog wel positief denken over die keuze maar naarmate hij meer over het programma weet en ziet wie er aan meedoen begint hij ernstig te twijfelen aan het PR nut voor de sector. Hij heeft eerder het idee dat de KRO parasiteert op het boerenleven en alleen maar uit is op hoge kijkcijfers en het boerenbelang daaraan volkomen ondergeschikt maakt.
 
Merijntje herinnert zich nog goed de tijd dat men in boerenkringen goed nadacht over de partnerkeuze en daarbij niet alleen de liefde liet zegevieren maar ook naar het economisch gewin keek. Hoeveel koeien en grond had de vader van het meisje of had ze nog veel zussen en broers en zat er misschien voor de zoekende boer een leuke bedrijfsvergroting in. Materialisme van de bovenste plank maar verstandshuwelijken werden ook met verstand beleefd en liepen zelden op de klippen. Gelukkig gingen liefde en economisch belang ook wel vaak hand in hand naar een leuke toekomst.
 
Merijntje denkt dat het ook bijzonder interessant zou zijn om eens een kijkje in het huis te nemen bij die vrouwen die meedoen aan dat programma Boer zoekt Vrouw. Hoe ziet het er daar uit??? Is het misschien een grandioze bende en struikel je over de rommel. Staat de aanrecht vol met vuile vaat en kun je nog nauwelijks door de ramen kijken omdat ze zelden of nooit gezeemd worden. Kortom... dat zou ook leuke TV opleveren en misschien dat de bewuste boer er van schrik als een haas vandoor gaat. Maar oké, Merijntje is niet representatief en het is best mogelijk dat hij "beroepshalve" toch met een schuin oog kijkt naar de verdere ontwikkelingen bij het programma en maar voor lief neemt dat de KRO de schijnheilige liefde voor de boeren verder uitbuit ten behoeve van haar eigen populariteit om nog maar te zwijgen van die opgefokte Yvonne Jaspers...brrrr.

Categorieën: Algemeen, Platteland, Humor, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010