Media Schuurfeestje

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=10952
  • 885
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 21 november 2012

Schuurfeestje
Mooi zijn de jaren van de onbezorgde jeugd. Feestjes tot in de vroege morgen maar dat betekende niet dat we dan konden uitslapen. Zeker niet want bij ons thuis was het devies "'s Avonds en grote jongen dan ook 's morgens een grote jongen". Geen probleem daar wordt je sterk van en dan kun je later een stootje verdragen.
Schuurfeesten zijn niet alleen iets van deze tijd want we deden dat ook al zo'n jaar of 50 geleden. Er werd ook veel gedronken en niet alleen appelsap. Wanneer je dan diep in de nacht of laten we zeggen vroeg in de morgen thuis kwam dan was er maar een korte nachtrust of soms zelfs van de "ene broek in de andere" en aan het werk met een kater van jewelste. Goed, dan kwam je de dag wel door omdat je meestal in de buitenlucht aan het werk was.
 
Toch werd je soms overmand van de slaap wanneer je bijv. saai werk had. We dachten toen dat het eten van koffiebonen tegen de slaap zou helpen. Onzin natuurlijk. 't Was allemaal geen probleem als het leuk was geweest want dan kon je er gedurende de dag nog vaak verkneukelend aan terugdenken en verheugde je jezelf alweer op het volgende feestje. We schreven er destijds een column over die we hierbij weergeven. U kunt de column beluisteren via de bijgaande You Tube link: Tevens kunt U de column lezen via een PDF bestand dat we hieronder weergeven:
 
"In het verre verleden, meer dan 40 jaar geleden, schreef ik wekelijks een column voor het blad van de Noord Brabantse Maatschappij van Landbouw onder de naam Van Erf en Akker en als schuilnaam Schrijfkouter. Die naam is afgeleid van een schijfkouter in een ploeg. De naam en de schuilnaam werden destijds bedacht door (wijlen) Arie Korteweg secretaris van de Noord Brabantse Maatschappij van Landbouw." Sommige van de columns zullen vanwege de "ouderdom" hier en daar een beetje gedateerd zijn maar veelal zijn ze ook nu nog actueel.

Categorieën: Algemeen, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010