Media Peter en Erwin Van den Eijnden vierden verjaardag en bouw van bewaarplaats

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12106
  • 158
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1644 media
  • uploaded 24 augustus 2015

Peter en Erwin Van den Eijnden vierden verjaardag en bouw van bewaarplaats

 

Zaterdag 22 augustus 2015 was het groot feest op de Kijkuit in Lepelstraat want Peter van den Eijnden en zijn zoon Erwin vierden dat ze samen 90 jaar oud zijn. Peter schrijft 60 jaar op zijn conto en Erwin is goed voor 30 jaar. Daarnaast was het ook groot feest omdat de aardappelbewaarplaats, machineberging en werkplaats ondergebracht in een groot bouwwerk bijna in gebruik genomen kon worden want de aardappeloogst komt zeer nabij. Het bedrijfsgebouw is er gekomen door de ambitie van Erwin die zijn droom om boer te worden waarheid zag worden.

 

Boer worden op boerderij “De Kijkuit” op de Brabantse Wal was zijn streven. Zijn tomeloze ambitie bracht voor elkaar. Dat ging niet zomaar want de agrarische bestemming was van de locatie afgehaald omdat het er op leek dat er op De Kijkuit niet meer geboerd zou worden. Destijds begon Hendrik Schot er met zijn vrouw Jaantje van Koeveringe te boeren. Ze kregen 5 kinderen, 4 dochters en 1 zoon. Anna Schot een van de dochters trouwde met Karel van Wezel uit Halsteren en zij zetten samen de boerderij voort. Hun dochter Elly van Wezel die trouwde met Peter van den Eijnden nam de boerderij over maar ze waren niet van plan om er verder commercieel op te gaan boeren waardoor de agrarische bestemming er van af werd gehaald.

 

Elly en Peter hebben twee zoons Marcel en Erwin. Het is Erwin die zoals gezegd nu weer een boerenbedrijf van De Kijkuit heeft gemaakt. Het kan verrassend lopen in het leven. Tijdens het feest was het ook erg leuk om Anna Schot die inmiddels 97 jaar is daar ook aan te treffen. Ze is blij dat het bedrijf waar ze is geboren met alles er op en er aan in de familie blijft en de agrarische traditie wordt voortgezet. Toen bleek dat Erwin alles op alles wilde zetten om toch boer te worden werd ook besloten om de agrarische bestemming er weer op te zetten.

 

Dat lijkt simpel maar dat is het niet want er komt ambtelijk heel wat voor kijken. Maar het is allemaal voor elkaar gekomen. Erwin teelt samen met zijn oom Eugene van den Eijnden vooral consumptieaardappelen. Tot vorig jaar moesten ze de aardappelen na de oogst bij anderen in bewaring geven. Dat is niet ideaal. Een eigen bewaring en machineberging zijn daarom gewenst. Ook dat is gerealiseerd en de bewaarplaats waarin 1.000 ton aardappelen kunnen worden ondergebracht staat klaar voor de oogst 2015.

Categorieën: Algemeen, Akkerbouw, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010