Media Onze Bresser haan pakte kippen van ieder ras

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12716
  • 122
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 25 november 2016

Onze Bresser haan pakt hen van ieder ras en kleur

Merijntje kijkt, luistert en leest over discriminatie en racisme in Nederland en kan er niks aan doen als hij dan ook denkt aan overgevoeligheid en de gevreesde lange tenen van mensen die in de waan verkeren dat het op hen betrekking heeft.

Merijntje ziet zijn gevarieerde kippenkoppels aan zich voorbij trekken. Hij had drie verschillende rassen in zijn grote kippenren. Hij begon met het “Bresser hoen” een fraai vlees/legkip met blauwe poten, witte veren en een trotse rode kam. Daarna schafte hij zich ook nog een aantal vleeskuikens aan die tot imposante kippen uitgroeiden en vervolgens ook nog een aantal White Leghorns. Drie geheel verschillende soorten maar wel allemaal helemaal kip. Ze leefden zonder agressie naast elkaar maar vermengden zich niet en kozen voor een vrijwillige apartheid en dat verliep allemaal zonder enig probleem.

Overdag scharrelden ze door de ruime ren en kozen zo ieder hun eigen plekje. Wanneer ze werden gevoerd dan zetten ze alle schroom opzij voor elkaar en pikten hun graan in gezamelijke vrede tot ze hun krop hadden gevuld en ieder weer zijns weeg ging. Wanneer het avond werd en de kippen op stok horen te gaan deed zich een opvallend verschijnsel voor waarbij duidelijk werd dat ieder ras en soort zo zijn eigen gewoontes had.

De Bresser kippen gingen gewoon op stok in het hoenderhok. De White Leghorns volgden hun natuur ook al waren ze al ver doorgefokt door er echte `eierleg` vogels van te maken. Toch kozen ze voor de takken in de bomen toen die voorhanden waren. De vleeskuikens kozen voor de beschutting van het kippenhok maar gingen niet op stok en gingen met hun groepje samen bij elkaar zitten op een platform van gaas en brachten zo de nacht door.

Een ideale vorm van samenleving waarbij er geen dwang tot integratie of assimilatie aanwezig was. Ieder soort bleef bij zijn soort en leefden in vrede en harmonie met elkaar. Er was echter wel een opvallend gebeuren en dat was dat de Bresser haan die het als enige haan in het gezelschap helemaal voor het zeggen had de hennen van alle rassen een beurt gaf.

Hij kweet zich voortreffelijk van zijn plichten. Merijntje wil de Nederlandse samenleving niet vergelijken met de kippen in zijn ren maar hij denkt dat we er wel wat van kunnen leren. Men maakt zich nu druk in ons land over zwarte Piet, over de uitspraken van Wilders, over de toestand van Silvana Siemons en over de ideeën van de politieke partij Eén, over links en rechts extremisme etc. etc. Merijntje is van mening dat we nuchter met beide benen op de grond moeten blijven en ons niet moeten laten opjutten door `De Wereld Draai Door, Pauw, RTL Late Night , de `moderne Media`` etc. etc.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010