Media Minder zwarte Pieten maar steeds meer zwartbonte koeien

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12201
  • 80
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 7 november 2015

Minder zwarte Pieten maar steeds meer zwartbonte koeien

 

Merijntje uit Halsteren genoot op 7 november en de dagen daarvoor van het opmerkelijk zachte weer voor de tijd van het jaar. Gelijkertijd worden op heel veel plaatsen al voorbereidingen getroffen voor de Sinterklaas viering en de intocht van de “Goed Heilig Man” in het mooie Nederland. Of er ook zwarte Pieten bij zullen zijn staat nog ter discussie. Toen Merijntje zijn boodschappen bij AH had gedaan nam hij een gratis tijdschrift mee dat voor in de hal voor het grijpen lag. Het droeg de aanstekelijke titel “Alles Voor een magische SINTERKLAAS” Het was uitgegeven door Albert Heijn & Bol.Com In het hele blad is op geen enkele pagina een afbeelding van zwarte Piet te vinden.

 

Men heeft deze traditionele figuur geheel uitgebannen uit het tijdschrift. We vonden op slechts een pagina een silhouetfoto waar wel een zwarte Piet op te zien was maar ook de Sint en zijn schimmel waren zwart dus hiermede had men slim de zwarte Pieten discussie omzeild en toch een zwarte fake Piet gebruikt. Merijntje vond het ook heel vreemd dat bij alle advertenties in het blad op geen enkele adv een gekleurd kind was te vinden. Het ging alleen maar om blanke kinderen, de een nog wittere dan de andere. Spijtig voor de gekleurde kinderen want die zullen het blad doorbladerend denken dat ze nu helemaal niks zullen krijgen van de Sint. Merijntje denkt dat men bij het samenstellen van het blad daar helemaal niet bij heeft stilgestaan. Wel heel nadrukkelijk geen enkele zwarte Piet toelaten maar gelijkertijd consequent alleen maar blanke kinderen in advertenties uitbeelden. Hoe gek kan het gaan..

 

Merijntje is trots op onze melkveehouders die hebben al lang voordat de zwarte Piet discussie op gang kwam voor hun koeien die zwart en wit waren gevlekt de naam “ZwartBont” gekozen en dat is tot op heden nog steeds zo. Geen enkele blanke organisatie is daar ooit tegen in het geweer gekomen maar onze boeren zijn ook nog nooit geprezen om deze naam door zwarte groeperingen. In tegenstelling tot het verminderen van het aantal zwarte Pieten neemt onze zwartbonte veestapel nog steeds in aantal toe.

 

Ondertussen moet Merijntje ook erkennen dat we de term “zwart schaap” gebruiken en dat we elkaar nog steeds de zwarte Piet proberen toe te spelen en dat we onze tegenstander nog steeds proberen zwart te maken. Dan spreekt hij nog maar niet eens over zwart geld en een zwarte bladzijde in de geschiedenis. Hij hoort liever “Black is Beautiful” en dat geldt dan voor zowel mens als dier.

Categorieën: Koeien, Algemeen, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010