Media Met kenteken op de trekker gaat boer straks ook op de bon

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=13258
  • 62
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 24 januari 2020

Met kenteken op trekker kan ook een boer een boete krijgen

Merijntje ziet dat de roep om tot een kentekenverplichting voor landbouwtrekkers te komen steeds luider wordt en ook goed wordt ontvangen bij een groot deel van de politiek. Die drang om er wat aan te doen werd nog sterker tijdens de trekkerprotesten van vorig jaar toen bleek dat het bij zo’n massale demonstratie voor de politie niet mogelijk is om overtreders te beboeten.

Waren de trekkers toen voorzien waren van een kenteken dan was het gemakkelijk geweest voor de politie om de “overtreders” te beboeten en konden zij na enige tijd thuis op de boerderij een boete in de brievenbus aantreffen. Merijntje begrijpt ook dat men(politiek) schermt met het feit dat “Europa” een kentekenplicht voor trekkers van Nederland zou eisen op straffe van ja een “hoge boete” Het laatste woord is er nog niet over gesproken denkt Merijntje maar dat het op den duur onontkoombaar is zal zeker waarheid worden.

De vraag is dan geldt zo’n kentekenplicht voor alle trekkers die op een bedrijf aanwezig zijn of alleen voor die trekkers die geregeld op de openbare weg komen. En denkt Merijntje hoe gaan ze dan om met de oldtimers die geregeld voor leuke bijeenkomsten op de openbare weg naar hun doel moeten rijden.

Merijntje denkt ook aan de kwetsbare fietser of wandelaar die op een landweg woest wordt ingehaald of benaderd door een trekker met kieper en in doodsangst moet afwachten of het goed afloopt. Met een kenteken op die trekker kan er dan eventueel een klacht worden ingediend. Zonder kenteken is de fietser of wandelaar machteloos. Maar ja denkt Merijntje het is zoals met vele dingen het hangt er maar van af hoe je het bekijkt en wie het bekijkt want dan blijken er vele waarheden te zijn.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010