Media Met een verstandshuwelijk is bedrijfsvergroting binnen handbereik

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12562
  • 286
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 29 augustus 2016

Met een verstandshuwelijk is bedrijfsvergroting binnen handbereik

Vele jaren geleden maakten we een column die een parodie moest zijn op de drang van boeren om hun kinderen zo goed mogelijk te laten trouwen. Met goed werd dan bedoeld dat het bedrijf er beter van werd. Soms lukte dat wel en dan was het feest want hectares werden bij hectares gevoegd waardoor het grondgebied van het bedrijf werd vergroot. Koeien werden bij koeien gevoegd etc., etc. Schuren bij schuren, varkens bij varkens en kippen bij kippen.

Kortom met een goed gepland huwelijk kwamen er leuke economische verbeteringen in het verschiet. Goed, we weten dat het een parodie is en dat de werkelijkheid gelukkig anders is. Ook al waren er ouders die in hun fantasieën wijdse verbeteringen voor zich zagen vanwege een goed huwelijk van hun zoons of dochters.

Ze hielden echter geen rekening met “liefde” die hun nazaat “blind” maakte en waardoor hij of zij een geheel andere weg ging dan er was gehoopt. De column die we hierover schreven is niet geheel ontbloot van de realiteit want de club “Te min voor U” heeft bestaan alleen droeg het natuurlijk niet deze naam. De vereniging was niet alleen bijna exclusief voor agrariërs maar ook nog geënt op een religieuze gebondenheid.

Een ballotagecommissie zag er op toe dat er geen ongewenste vreemde elementen binnendrongen die de zuiverheid van de leer zouden kunnen bedoezelen. Dat alles is in de huidige tijd op deze wijze gelukkig niet meer aan de orde. We hebben nu evenwel een variant van lichtere aard in de vorm van “Boer zoekt vrouw” waarbij het niet gaat om bedrijfsvergroting maar om de pure liefde. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ We schreven jaren geleden een wekelijkse column in het blad van de Noord Brabantse Maatschappij van Landbouw onder de naam “Van Erf en Akker” en onder pseudoniem “Schrijfkouter”. De meeste van die columns of stukjes zo u wilt hebben we bewaard en sommigen geven we nu een nieuw leven via de moderne media. We maken er een MP3 luisterbestand van en ook een PDF leesbestand en tevens een jpg fotobestand. Dat gecombineerd plaatsen we ook op You Tube en andere media. Bij het afspelen op You Tube kunt u het beste de HD 720 of 1050 mogelijkheid gebruiken. PDF bestand: http://freepdfhosting.com/2d072c59ee.pdf

Categorieën: Algemeen, Platteland, Humor, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010