Media Melkveehouders met "tweeling zonden" te biecht bij Carola Schouten

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12956
  • 99
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1640 media
  • uploaded 9 februari 2018

Melkveehouders met “tweeling zonden”te biecht bij Carola Schouten

Merijntje uit Halsteren hoorde dat het ministerie van Landbouw voorlopig 2100 verdachte melkveebedrijven had opgespoord waarvan kon worden aangenomen dat ze hadden geknoeid met de registratiegegevens en kalvertweelingen hadden opgegeven die niet bestonden. Dat mag niet want dan klopt de administratie niet meer en dat kan niet en moet worden bestraft. Merijntje luisterde naar de radio en tv berichten en las de kranten die over dit onderwerp gingen. Veel negatieve publicatie over de melkveehouderij in een korte tijd uitgestort over de burgers en buitenlui in ons goede land Nederland.

Merijntje kan zich goed voorstellen dat de goedwillende melkveehouder die zich netjes aan de wet houdt en op dit gebied een onbeschreven strafblad heeft zich groen en geel ergert aan de houding van de creativelingen. De hele affaire vraagt veel extra werk bij de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) want iedere verdachte is onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Er zijn controleurs op pad gestuurd en Merijntje kan zich de schrik voorstellen wanneer ineens zo’n ambtenaar op het erf verschijnt en nauwkeurig alles onder de loep legt. Boeren zijn van huis uit geen boekhouders en kunnen gemakkelijk foutjes maken die bij zo’n intensieve controle gemakkelijk aan het licht kunnen komen.

Merijntje denkt dat melkveehouders die iets te verbergen hebben het beste dat direct kunnen opbiechten bij Carola Schouten zoals dat in de kerk in de biechtstoel gebeurt. Carola kan ze dan desgewenst via haar ambtenaren een straf opleggen en daarmee is de kous af. Een generaal pardon zou daarbij een welwillende oplossing kunnen zijn. Wie dan later alsnog wordt “betrapt” zal voor zijn of haar zonden moeten boeten.

Merijntje blijft met veel belangstelling de ontwikkelingen volgen en hij denkt dat ook de burger dat doet en daarbij is de imagoschade voor de sector een vervelende bijvangst. Blijft nog de vraag denkt Merijntje waarom sommige boeren besloten om dat foefje met die tweelingkalveren te doen. Hij denkt dat ze dat vooral deden om die vermaledijde overheid met al zijn voorschriften en regeltjes een klein hakje te zetten.

Even de middelvinger opsteken tegen dat instituut dat Overheid heet. Financieel zullen ze er niet veel wijzer van zijn geworden en nu het ontdekt is zal het zelfs geld kunnen gaan kosten. Dan komt de vraag hoe zwaar kun je zo’n overtreding straffen, gelijk aan het rijden zonder gordel of gelijk aan het mobiel bellen in een rijdende auto?

Categorieën: Koeien, Algemeen, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010