Media Melkveebedrijf Millstream van fam Snepvangers

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=10941
  • 1713
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 16 november 2012

Nieuwe ligboxenstal bij Snepvangers in Bergen op Zoom
 
Op het melkveebedrijf van Jack en Miranda Snepvangers aan de Heimolen in Bergen op Zoom is op 16 november 2012 volop bouwactiviteit aan de gang vanwege de bouw van een ligboxenstal. De spanten staan er al en de contouren van het gebouw zijn al van verre duidelijk zichtbaar. De stal gaat plaats bieden aan 200 stuks melkvee. Zoveel koeien hebben ze nu nog niet maar de nieuwe stal schept ruimte voor verdere uitbreiding en ontwikkeling.
Jack (36jr) heeft het bedrijf in januari 2012 overgenomen van zijn ouders en ze gaan er gelijk stevig tegen aan met de bouw van deze nieuwe ligboxenstal die wordt voorzien van DeLaval melkrobots die in vakkringen ook vaak "automatische melksystemen" worden genoemd. De vaste melktijden zijn er dan niet meer want het automatische systeem neemt het melken over en de koe kan op verschillende tijdstippen van de dag het systeem bezoeken en dan worden gemolken.
Het is wel de bedoeling dat de melkkoeien beperkte weidegang houden en niet het gehele jaar rond "binnen"blijven. In deze nieuwe fraaie stal met veel licht en lucht zo dit binnen blijven overigens geen enkel probleem zijn. Het dierenwelzijn staat hoog in het vaandel op het bedrijf van de familie Snepvangers. Zo komt er iets geheel nieuws in de stal in de vorm van een "wasstraat" voor koeien. De koeien kunnen dan geheel vrijwillig, een voor een, de wasstraat in lopen en worden daar besproeid met water en daarna geföhnd om te drogen en in de zomer lichtjes beneveld met een antivliegenmiddel.
De melkproductie van de zwartbonte veestapel ligt op een mooi gemiddelde van 9300 kg melk per koe per lactatieperiode. Het bedrijf in Bergen op Zoom is nog volop in ontwikkeling maar er zijn ook grenzen aan de mogelijkheden van de groei in verband met de ligging van de boerderij. Naast het agrarisch bedrijf in Bergen op Zoom hebben ze ook nog een rosé kalfsvlees bedrijf in Veghel. Verder is Jack met een paar anderen bezig om in Moldavië (Oost - Europa) een nieuw melkveebedrijf te stichten. Kortom het bruist van de activiteiten op "Millstream" Deze naam is afgeleid van de "Molenbeek"die achter het bedrijf door een natuurgebied stroomt en gekozen vanwege de internationale contacten i.v.m. de verkoop van fokvee.
De naam 'Millstream"zal straks prominent prijken op de nieuwe stal

Categorieën: Koeien, Algemeen, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010