Media Hoeveel boeren stonden in de rij om mee te doen aan Boer Zoekt Vrouw

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12786
  • 114
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 17 februari 2017

Hoeveel boeren wilden daadwerkelijk meedoen aan Boer zoekt Vrouw

Merijntje uit Halsteren heeft steeds wisselende gevoelens omtrent het TV programma “Boer Zoekt Vrouw” BZV. Enerzijds biedt het programma een uniek kijkje op een boerenbedrijf, groot of klein en de werkzaamheden die daar op plaats vinden. Anderzijds vindt hij het een programma waarbij de deelnemende boeren vaak als een sukkelaar worden weggezet wanner het aankomt op het aangaan van een relatie en zelf vinden van een partner.

Ook dit keer is het weer een programma dat gemengde gevoelens kan oproepen want wat is waar en wat onwaar, wat is nep en wat is echt. Om te beginnen interesseert het Merijntje niet zozeer hoeveel brieven de kandidaten krijgen van vrouwen die een deelnemer wel zien zitten voor een eerlijk avontuurtje kiezen.

Merijntje zou wel eens willen weten hoe er achter de schermen bij de KRO wordt gezwoegd om geschikte deelnemers te vinden. Hij denkt dat dit niet zo eenvoudig zal zijn. Boeren zijn niet zo gesteld op openbare publiciteit in deze vorm. Dus er zal heel wat overtuigingskracht moeten zijn om boeren deel te laten nemen aan het programma. Hoeveel boeren zijn er benaderd en wat er blijft er van over? Aan welke voorwaarden moeten ze voldoen en wat is hun beloning.

De beloning zou dan voor de uitverkorenen kunnen zijn dat ze er een geschikte vrouw aan overhouden maar het kan ook zijn dat ze er slechts een bijnaam aan overhouden zoals bijv. het geval was bij “Geile Geert” Merijntje denkt dat dit keer gescharreld is met het vinden van geschikte boeren want in hoeverre kun je een viskweker in Zambia nog een boer noemen? Of wat voor boer is dat die een grootschalig varkensbedrijf in Roemenië op poten gaat zetten.

Merijntje noemt dat een projectontwikkelaar. Merijntje kijkt ook kritisch naar de rol van de vrouwelijke briefschrijvers die zich uitbundig aanbieden voor het programma en waarvan 99% als ongeschikt bij het “grofvuil” worden gezet. Kun je dit dan een vrouw onvriendelijk programma noemen niet passend in de tijd dat men juist de vrouw op een beter gewaardeerde plaats tracht te zetten.

Tot slot ziet Merijntje de KRO en het boegbeeld van BZV in hun vuistje lachen want het gaat om de indrukwekkende kijkcijfers. Daar mag men blijkbaar zonder schaamte boeren en vrouwen voor (mis) gebruiken. En…..Een flinke boer heeft de KRO en Yvonne Jaspers niet nodig om zelf een vrouw te vinden.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010