Media Hier en daar een bui maar helaas toch niet hier

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12853
  • 101
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1640 media
  • uploaded 23 juni 2017

Hier en daar een bui maar helaas toch niet hier

Merijntje uit Halsteren houdt wel van warm weer maar het moet niet te gek worden want in Nederland horen geen temperaturen thuis van boven de 30 C. Daar is ons lijf niet op gebouwd en is het land niet op ingericht.

Merijntje hield zijn hart vast vanwege die extreme hitte als hij dacht aan de dichtbevolkte varkens- en kippenstallen. Als daar tijdens zo’n hittegolf een stroomstoring optreedt en het ventilatiesysteem plotseling uitvalt dan is de ramp niet te overzien.

Merijntje vindt het pleiten voor de hoogwaardige kwaliteit van de ventilatietechnieken dat er geen problemen zijn ontstaan. Los van eens stroomstoring kan er ook zomaar in het ventilatiesyteem een acuut probleem ontstaan. De droogte die met de hitte gepaard gaat is een ander probleem voor de agrarische sector. Merijntje hoorde met afgunst dat het hier en daar had geregend maar net uitgerekend niet hier, juist daar waar Merijntje woont.

Aardappeltelers zijn op 23 juni druk in de weer om het gewas te beregenen. Dat kan natuurlijk alleen maar als ze kunnen beschikken over water. Dat is lang niet overal het geval en dan kun je als aardappelteler alleen maar lijdzaam wachten op een echte regen of onweersbui.

Merijntje weet als geen ander wat een voorrecht het is om te kunnen beschikken over schoon drinkwater dat zomaar uit de kraan komt op elk gewenst moment. Dan is het een beetje gênant om te zien dat dit heldere schone veilige water zomaar wordt gebruikt om de auto te wassen of het gazonnetje groen te houden. Merijntje pleit er voor om bij ieder huis een regenwaterkelder te maken.

Onder het gazonnetje zie je er niets van en dan kan alle regenwater van een heel jaar daarin worden opgeslagen en worden gebruikt bij een water tekort. Merijntje denkt dat dit misschien een idee is voor de huizen niet nu nog worden gebouwd en er dan meteen een regenwaterkelder te installeren. Die kan ook nuttig zijn bij een calamiteit waarbij de drinkwater voorziening in het gedrang komt.

Merijntje keek er van op dat één “kuub” drinkwater hier pak weg 1,-- euro kost. Dus één kuub= 1000 liter drinkwater voor pak weg slecht een euro = 100 eurocenten. Wat een voorrecht voor de consumenten van drinkwater. Tot slot hoopt Merijntje dat het zijn gebied spoedig gaat regenen en als dat zo is dan gaat hij in de regen staan om zich lekker nat te laten worden...

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010