Media Frites Atelier in Den Haag geeft Agria aardappel grote meerwaarde

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12543
  • 156
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1643 media
  • uploaded 12 augustus 2016

“Frites Atelier” in de Den Haag serveert friet van topkwaliteit

Toen we op 10 augustus 2016 een wandeling door de Haagse binnenstad maakten en we terecht kwamen in de drukke Venestraat troffen we daar een bijzondere horeca gelegenheid aan die aan de weg timmert onder de naam “Frites Atelier Amsterdam” Deze zaak met een bijzondere uitstraling produceert een excellent “frietje” waar o.a. de wereldbefaamde topkok Sergio Herman zijn naam aan heeft verbonden.

Deze naam alleen al roept grote belangstelling op. Zijn foto is ook prominent in de zaak aanwezig waarbij hij kritisch kijkt naar een net gerooide aardappel. U zult begrijpen dat we met onze agrarische achtergrond bijzonder ingenomen waren met het feit dat we hoorden dat topkok Sergio Herman had gekozen van de “Agria” aardappel die in dit geval wordt geteeld op de vruchtbare kleigronden van Noord Beveland in de provincie Zeeland. We zijn bijzonder gecharmeerd van het feit dat aan een aardappel op deze manier een grote meerwaarde kan worden gegeven. Van een trotse Zeeuwse Agria “bonk” wordt een hoogwaardig product gemaakt dat voor een prijs van 3.50 euro voor een bakje friet van 250 gram over de toonbank gaat. Iedere aardappelteler zal daar van likkebaarden als hij dit zou omrekenen per kilo waarbij hij dan uitkomt op 14.00 euro per kilo.

Dat onderstreept weer maar eens dat het toevoegen van meerwaarde grote perspectieven biedt. Deze friet die in het “Friet Atelier” wordt geserveerd is van een bijzondere kwaliteit, smaak en beleving. Opvallend is dat de aardappel als hij wordt gesneden tot friet niet is geschild. Dat geeft een aparte kleur aan het produkt maar zorgt er ook voor dat de friet aan de buitenkant een krokant korstje krijgt en van binnen zacht en aromatisch is. De friet wordt gebakken in plantaardige olie en geserveerd in een speciaal bakje. Desgewenst kan de klant kiezen uit een selectie aan sausen of mayonaises.

Voorlopig is de zaak “Frites Atelier” in Den Haag de enige in Nederland en fungeert als een pilotproject. Gezien de grote belangstelling van de consument zal het daar zeker niet bij blijven want er zijn plannen om in andere grotere steden ook een dergelijke zaak te beginnen. Van groot belang is het vinden van een geschikte locatie met uitstraling. In de Venestraat in Den Haag centrum is dat goed gelukt.

Ter verduidelijking van het verhaal maken we gebruik van een artikel van Horeca Misset dat enige tijd geleden verscheen. http://www.missethoreca.nl/restaurant/nieuws/2016/4/sergio-herman-start-...

 

We maakten een korte video impressie van het “Frites Atelier” in Den Haag die U hierbij kunt bekijken:

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010