Media Drugsafval beter in de giertank dan in berm of sloot

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12973
  • 132
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 16 maart 2018

Drugsafval beter in de giertank dan in berm of sloot

Merijntje uit Halsteren las tot zijn verbazing in de krant dat er drugsafval is terechtgekomen in drijfmest en gier. Dat is er natuurlijk niet door veehouder ingebracht maar door duistere figuren die van het afval op een goedkope manier af willen. Het is aan het licht gekomen door het feit dat mest die werd uitgereden een vreemde afwijkende geur verspreidde. Maar er is bij nauwkeurige analyses van snijmais aan het licht gekomen dat er residuen van chemisch drugsafval is aangetoond.

Merijntje las ook tot zijn geruststelling dat het in zulke minimale hoeveelheden aanwezig was dat op geen enkele manier kwaad kan voor de gezondheid van koeien en al zeker niet voor mensen. Merijntje verbaast zich steeds weer over de vindingrijkheid van de drugsproducenten hoe zij zich in allerlei bochten wringen om hun “waar” aan de man of vrouw te brengen. Geen middel is hen te gek en wanneer het een wordt ontdekt wordt een andere manier ingezet. Merijntje is een practicus en ziet ook een positieve kant aan het feit dat chemisch drugsafval door drijfmest wordt gemengd want dan wordt het niet in het oppervlakte water of in de berm of akker onverdund gedumpt waarbij het risico loopt dat velen hem daarvoor veroordelen.

Maar ja, Merijntje herinnert zich nog dat ze bij hem thuis vroeger geen watercloset (wc) hadden maar een plonsplee en daarachter een beerput. Afhankelijk van het aantal personen en frequente gebruik raakte zo’n put geregeld ook een keer vol. Dan moest de beerput worden opengetrokken en de beer ( mix van stront, urine en krantenpapier en wat nog meer). Die beer werd dan met een emmer aan een steel er uit geschept en in een kruiwagen gegoten om vervolgens te worden verdeeld over de grond van de moestuin.

Daarna werd er gezaaid en geplant en wanneer het oogsttijd werd dan aten we smakelijk van radijsjes, sla, aardbeien en wat nog alzo meer. Merijntje zet dit alles dan maar terzijde en wil iedereen er dit keer nog op attenderen dat op 21 maart er gemeenteraadsverkiezingen zijn. Hij vindt het spijtig dat de invloed van de agrarische sector in de raadssamenstellingen steeds minder wordt. Het is niet anders maar ga toch maar de stem uitbrengen en kies van de vele kwaden dan maar de minst kwade.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010