Media Carola Schouten en Marc Calon schoten te snel op dezelfde maar verkeerde vijand

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12992
  • 114
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1640 media
  • uploaded 20 april 2018

Marc Calon en Carola Schouten schoten beiden op de verkeerde mensen

 

Merijntje keek een beetje verbaasd op toen hij het twee pagina grote artikel zag en las in het blad Nieuwe Oogst een uitgave van de LTO Nederland. Daarin deden Marc Calon de voorzitter van LTO en Wim Meulenbroeks van LTO melkveehouderij een soort van boetedoening omtrent hun forse en niet gepaste uitspraken kort na het bekend worden van wat de “tweeling” affaire zou worden genoemd. Merijntje vergeleek Carola Schouten en Marc Calon als twee `triggerhappy “cowboys” die veel te snel hun revolver trokken om op de melkveehouders te schieten.

 

Van Carola kon Merijntje het zich nog een beetje voorstellen want zij verdedigt haar bastion op het ministerie in Den Haag maar Merijntje wist niet wat hij zag en hoorde toen op die bewuste dag Marc Calon aan het woord kwam. Hij trok dreigend zijn pistool maar richtte dat niet op Carola maar notabene op zijn eigen leden. Merijntje was de affaire al weer min of meer vergeten want er zijn zoveel andere dingen die de aandacht vragen maar vanwege het grote artikel in het ledenblad van de boeren werd hij er weer helder aan herinnerd.

 

Merijntje beschouwde het artikel als een verontschuldiging aan vele van de LTO leden want kennelijk leefde de onmin en onvrede nog steeds en verwachtte men een openbaar excuus van Marc Calon die zelfs nog had overwogen om `stoute` leden te royeren op de vraag van een ondeskundige journalist. Voor zover Merijntje weet is er nog nooit een lid van een landbouworganisatie geroyeerd. Het tegendeel dreigde echter te gebeuren namelijk dat boeren hun lidmaatschap gingen opzeggen vanwege deze affaire.

Merijntje denkt dan ook dat het artikel in dat licht mag worden gezien om de onderhuidse onvrede di er nog steeds leeft wat weg te nemen bij de leden.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010