Media Boeren worden nu in crisistijd beter gewaardeerd dan ooit(video/podcast)

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=13298
  • 54
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 1 mei 2020

Boeren nu meer gewaardeerd dan ooit in deze crisistijd

Merijntje uit Halsteren ziet op de dag van de Arbeid en zoal U weet is dat 01 mei de toekomst niet somber in. Aan alles komt een einde dus ook aan deze crisistijd en zoals bekend ook aan het leven van mens en dier. Wanneer je nog werk hebt dan moet je blij zijn en wat betekent het wanneer je 5 dagen in de week slechts 8 uur werken mag.

Merijntje vraagt zich af of veel mensen zich realiseren hoeveel uren ze in een week niet aan het werk zijn. Boeren en andere zelfstandigen zijn eigenlijk altijd aan het werk en de meesten van hen doen dat volgens de mening van Merijntje met heel veel plezier. Blij zijn met je werk is iets dat men zou moeten waarderen want wat is er erger dan iedere morgen met chagrijn naar het werk te moeten. Arme drommels, wanneer je het zo ervaart, denkt Merijntje. Ondanks de Corona crisis liggen onze supermarkten vol met alle producten die we maar wensen en zijn er geen lege schappen te vinden. Mensen die in zo’n leven zouden zich zeer gelukkig en blij moeten voelen want er zijn vele landen en gebieden op aarde waar dat helemaal niet het geval is.

Merijntje vergelijkt de huidige Corona crisis een beetje met de gevaren die wij mensen dagelijks ondervinden in het verkeer. Wie in zijn of haar auto stapt beseft niet altijd dat hij of zij zich bloot geeft aan veel gevaar en zelfs het leven kan verliezen door deel te nemen aan het drukke verkeer. Maar de mensen zijn er aan gewend geraakt om dat gevaar op de koop toe te nemen en hebben ook geleerd dat je goed op moet letten om geen ongeluk te krijgen. Desondanks gebeuren er dagelijks vele ongelukken en toch blijft men deelnemen aan het verkeer.

Ja. Ook de risicogroepen, dus de personen die ouder zijn dan 70 jaren. Wanneer we het Corona probleem ook te lijf gaan zoals we dat in het verkeer doen dan kan men er zich minder bedreigd door voelen en het dagelijks leven inrichten zoals hij of zij het gewend was.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010