Media Boeren werken altijd al thuis ook nu er Corona heerst

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=13280
  • 36
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 13 maart 2020

Boeren werken altijd al thuis ook nu Corona heerst (video/podcast)

Merijntje uit Halsteren kan de belangstelling omtrent het “coronavirus” ook niet naast zich neerleggen maar hij laat zich zeker niet gek maken. De huidige berichtgeving is overvloedig en maakt de gevoelige lezer, luisteraars of kijker helemaal murw en veelal onnodig bevreesd voor het “coronavirus”.

Merijntje beseft dat het merendeel van de besmette mensen er weinig of geen last van heeft en ook weer snel herstelt. Merijntje heeft ook gehoord dat de overheid oproept om vooral thuis te werken als dat kan. Welnu dan heeft die overheid aan ons boeren een goede klant want wij werken vrijwel altijd thuis op erf en akker. Velen die wel thuis kunnen werken geven gehoor aan die oproep en Merijntje ziet tot zijn genoegen dat de files snel zijn afgenomen. Misschien is het een goed idee om straks wanneer de “coronagekte” voorbij is om eens door de overheid te laten bekijken of er geen verplichting tot thuiswerken moet komen. Dat zou het milieu veel meer ontlasten dan datgene wat ons boeren vaak wordt verweten.

Merijntje beseft ook dat al die thuiswerkers daadwerkelijk “niets uit handen” laten komen. Ze werken wel maar doen dat via een scherm en een toetsenbord. Tot slot vindt Merijntje het enigszins vermakelijk dat zo veel mensen aan het hamsteren zijn geslagen en dan vooral ook hun aandacht richten op toiletpapier. Hij zag mensen in de weer met grote pakken aanbiedingen op het gebied van wc-papier.

Het deed Merijntje denken aan zijn vroege jeugd toen ze thuis nog een echte plonsplee met een beerput hadden en hun achterwerk afveegden met in nette stukken geknipte krantenpapier. Bladzijden uit telefoonboeken werden ook wel gebruikt maar dat papier nam te weinig vocht op. Het kan verkeren.

Categorieën: Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010