Media Boeren die protest zaaiden in Den Haag hopen op een goede oogst

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=13217
  • 34
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 18 oktober 2019

Boeren die protest zaaiden in Den Haag hopen op een goede oogst

Merijntje uit Halsteren heeft de afgelopen week met veel interesse gekeken naar de tweede grote boerendemonstratie naar Den Haag en dit keer ook naar het RIVM in Bilthoven. Op een paar incidenten na is deze uiting van frustratie en woede ordelijk verlopen. De overheid heeft wel in de gaten gekregen dat de tractoren met de vele paardenkrachten een partij zijn waarmee behoorlijk rekening gehouden moet worden.

Merijntje denkt dat bij een volgende eventuele demonstratie door de overheid trekkers niet meer toegelaten zullen worden op de snelwegen en al helemaal niet meer in de buurt van het Malieveld of zelfs Den Haag mogen komen. Boeren laten niet met zich sollen maar ook de Overheid zal dat niet doen al was het alleen maar om andere actiegroepen duidelijk te maken dat er ook grenzen zijn aan het demonstratierecht. Betogingen met behulp van vele duizenden trekkers en boze boeren vormen geen partij voor een aantal motoragenten.

Drieste jonge boeren trekken zich niet zoveel aan van een dranghek of een andere afzetting of een ritje op de snelweg. Maar wanneer er een beslag op een trekker wordt gelegd en nog een forse boete op de deurmat valt dan veranderen de zaken. Overigens is voor velen die meededen aan de demonstratie ook een onvergetelijk leuk uitje geweest. Alleen al de saamhorigheid zo met zijn allen op de trekker. Dan nog samen met de velen die op een andere manier naar Den Haag waren getogen. Unieke solidariteit!! Zeker, de boeren en vooral veel jonge boeren en boerenzoons waren oprecht boos en verontwaardigd over de stikstofmaatregelen en andere regelgeving en onderwaardering voor de agrarische sector. Maar er was ook veel lol en het leek wel een beetje op een leuke happening van ons kent ons.

Een Landbouw RAI gevoel zoals dat vroeger in Amsterdam plaatsvond. Merijntje denkt dat velen die daar aanwezig waren nog nooit in Den Haag waren geweest en wanneer ze niet verder kwamen dan het Malieveld dan hadden ze nog niets van Den Haag gezien.

Maar er waren ook veel Hagenaars die nog nooit een boer van dichtbij hadden gezien en daar nu gretig gebruik van maakten en onder de indruk kwamen van de mensen die dagelijks in de weer zijn om voedsel te produceren. Oké niet alleen voor de Nederlanders maar ook voor velen in het buitenland. Nu is het wachten op de oogst van de gezaaide demonstraties. Zal het wat opleveren??? Voorlopig moeten we even wachten tot 1 december a.s. Tja …en dan..wie het weet mag het zeggen…

Categorieën: Trekkers, Algemeen, Platteland, Overig
Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010