Media Boer is de klos met Verbond van Den Bosch

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=9733
  • 1661
  • 0
  • 0
Delen
  • merijntje
  • 138 media
  • uploaded 3 september 2011

In Den Bosch werd bekend gemaakt dat voor 2020 de supermarkten alleen nog duurzaam en diervriendelijk geproduceerd vlees in de schappen gaan leggen. Slachterijen, supermarkten en de veehouders zijn dat in Den Bosch overeengekomen. Mooie praat maar het komt allemaal neer op het bordje van de veehouder want die moet het gaan betalen.

Merijntje luistert sceptisch naar de euforische berichten over het akkoord van het Verbond van Den Bosch. In 2020 moet al het vlees in onze Nederlandse supermarkten duurzaam zijn geproduceerd. De supermarkten, de slachterijen en de veehouders hebben zich verbonden om er voor te zorgen dat het dierenwelzijn meer en meer centraal zal komen te staan. Mooie praat bij elkaar gedacht door een stel bobo’s uit de sector. De vraag dient zich aan of ook Lidl en Aldi meedoen want dat zijn geen Nederlandse supers. Ook is aan de individuele varkenshouder niks gevraagd.

De prijs voor dit Bosche akkoord komt op het bordje van de veehouder te liggen want die moet het allemaal gaan doen. Dat gaat veel geld aan extra investeringen kosten. Dus het vlees zal duurder worden want anders is het plan onhaalbaar. Zijn de Supermarkten bereid om die prijsverhoging ook te accepteren of zullen ze als puntje bij paaltje komt kiezen voor goedkoper vlees uit het buitenland?

Merijntje denkt overigens ook dat het gewoon een plannetje voor het “oog van het kerkvolk” is want zo veel zal er daadwerkelijk niet te veranderen zijn omdat de meeste dieren in ons land al op een diervriendelijke manier worden gehouden binnen de grenzen van de commerciële wetten. Met verlies kan geen enkel bedrijf het lang volhouden. Het Verbond van Den Bosch kon wel eens het Monster van Den Bosch gaan worden voor met name de varkenshouder. Hij of Zij moet alles leveren en de slachterijen en supermarkten kijken met de armen over elkaar alleen maar toe.

 

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010