Media Afwisselend ergernis en vreugde op het irrigatieporoject

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=11957
  • 250
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1651 media
  • uploaded 17 maart 2015

Afwisselend ergernis en vreugde op het irrigatieproject (video/audio)
 
Van Halsteren naar Hola in Kenya (afl. nr.55)
 
“Van Erf en Akker” Afwisselend ergernis en vreugde op het irrigatieproject
 
Net zoals overal in de wereld beleeft een mens ook in Kenya ergernissen en vreugden. We maakten dat ook mee op het project en soms was de oorzaak van de ergernis vooral aan ons zelf te wijten vanwege ons westerse ongeduld. Maar vaak was het ook een kwestie van gemakzucht en ongeïnteresseerdheid die de mensen op het project ten toon spreiden. Wat te denken van het feit dat men plotseling komt vertellen dat alle dieselbrandstof gewoon op is.
De laatste druppel diesel is uit de ondergrondse tank gepompt en ja nu is het gewoon op. Dat wordt dan verteld op het moment dat het ook echt op is en niet een week van te voren zodat we tijdig nieuwe voorraad kunnen bestellen. Dat we al weken aan een stuk boodschappen sturen via de radio naar het hoofdkantoor in Nairobi waarin we smeken om bepaalde onderdelen voor de trekkers. Dan hoor je er niks meer over en wanneer dan eindelijk de vrachtwagen uit Nairobi in Hola arriveert blijken er de verkeerde onderdelen in te zitten. Maar er zijn gelukkig ook veel leuke momenten te beleven op het Tana Irrigation Scheme zoals bijv. het moment van de katoenverkoop. De pachters hebben een mooie oogst en plukken veel katoen. Ook nog eens katoen van eerste klas kwaliteit die de hoogste prijs oplevert. Dan zijn de boeren blij en dat is van hun gezichten af te lezen.
 
Dat stemt ons als “Ontwikkelingswerker” blij want we hebben er aan mee mogen werken om een goede oogst binnen te halen. Dat begint met een goede grondbewerking en tijdig zaaien en op tijd irrigeren en tijdig onkruid bestrijden en alert zijn op de aanvallen van de vele insecten die op tijd bestrijden met een chemische insectenverdelger met behulp van een spuitvliegtuig. We zijn blij omdat we ter plekke kunnen zien en beleven dat de ontwikkelingshulp die ons land ter beschikking stelt aan Kenya goed wordt besteed en een mooi resultaat oplevert. Wanneer we dan thuiskomen na onze arbeid in de akkers dan smaakt een heerlijk koel Tusker biertje zo lekker dat je er zonder wroeging niet eentje maar een paar drinkt en tevreden bent dat je als boerenzoon uit Nederland hier ver van huis een mooie taak hebt. De column is ook te lezen via het onderstaande PDF bestand: http://freepdfhosting.com/d12a7e7272.pdf Let op: met 1x muisklikken opent u de PDF ======================================================================== Kijk voor eerdere gepubliceerde columns in het thema” “Van Halsteren naar Hola in Kenya op bijgaande website: http://www.rinusvanwezel.com De periode dat we in Kenya waren lag in de jaren 1967 tot en met 1975. In die tijd in de leeftijd van 26 tot 34 jaar schreven we met enige regelmaat columns voor het blad van de Noord-Brabantse Maatschappij van Landbouw. Daarbij werd het dagelijkse leven op het project en het privéleven belicht. We zijn van plan met enige regelmaat deze columns als audio/video te publiceren in de hoop dat de komende stukjes u mogen interesseren. Ze zijn niet allemaal op volgorde van tijd geordend maar ieder stukje kan op zich zelf beluisterd worden.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010