Media 30 milj euro eerlijk verdelen onder verdeelde boeren

/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=12134
  • 89
  • 0
  • 0
Delen
  • wezel
  • 1640 media
  • uploaded 19 september 2015

30 miljoen euro eerlijk verdelen onder verdeelde boeren

 

Merijntje uit Halsteren kijkt met grote interesse toe hoe Staatssecretaris Sharon Dijksma de 30 miljoen euro steun die de EEG heeft verstrekt eerlijk en zonder ruzie gaast verdelen onder de “noodlijdende” melkveehouders en varkenshouders. Hij zou niet graag in haar schoenen staan want hoe ze het ook doet het zal niet snel tot ieders tevredenheid zijn want daar zijn het tenslotte boeren voor. Het is een kadootje van de EEG naar aanleiding van de protesten die de agrarische boerenstand binnen de EEG heeft laten horen. In totaal werd 500 miljoen euro beschikbaar gesteld en Nederland heeft er dus 30 miljoen van gekregen. Nu is het de vraag hoe zal dat geld worden besteed. Niet vergeten dat het is ontsproten vanwege het feit dat veel varkens- en melkveehouders het water financieel aan de lippen staat. Wanneer het nog hoger stijgt en ze kunnen niet zwemmen dan zullen ze “verzuipen”

 

Merijntje hoort ook geluiden dat het geld niet ten goede zal komen aan de individuele boer want dat is een bijna schier onmogelijke taak. Het geld zal misschien worden ingezet op zogenaamde brede terreinen in de vorm van bijv. mestverwerking, afzetbevordering, innovatie etc. etc. Daar wordt de individuele boer op korte termijn niet vet van en kan hij geen boterham smeren van die 30 miljoen. De vraag is ook nog hoe dat geld over de sectoren varkens en melkvee zal worden verdeeld. Krijgt ieder de helft of krijgt de een meer dan de ander? Ondertussen mopperen de akkerbouwers en de vollegrondstuinders luid want waarom krijgen zij niks want in hun sectoren wordt ook verlies geleden en staat de aardappeloogst op het spel. Dat komt omdat ze misschien te bescheiden zijn geweest en zich in Brussel op het Binnenhof niet hebben laten horen. Wanneer je niet voor jezelf klaagt een ander doet het niet laat dat een goede les zijn.

 

Merijntje heeft vernomen dat er nog 5.000 varkenshouders in ons land zijn. Geef die `15.000.000 miljoen euro dan krijgen ze ieder 3.000 euro. Daar kun je een bedrijf niet mee redden. Bovendien dat zou niet eerlijk zijn want je hebt grote en kleine varkensbedrijven. Merijntje wil de Staatsecretaris een goede raad geven en haar aanraden om het geld direct aan de organisaties te geven zoals NLTO en ZLTO, Nederlandse Vakbond van Varkenshouders, etc. etc. en laat die dan zelf bepalen wat er met het geld moet gebeuren. Dat kan nog een mooi schouwspel worden waarbij de Staatssecretaris met een geamuseerde glimlach om haar mond kan genieten van het spel dat zich dan voor haar ogen zal afspelen.

Show More

Video CMS powered by ViMP (Professional) © 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010